Е. Банева пита министъра на туризма за вандалското разрушаване на басейните в „Русалка”

10:28, 25 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на „Русалка тур” Евгения Банева публикува на страницата си във Фейсбук писмо до министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с принудителното събаряне на незаконен комплекс от басейни и кафе-аперитив във ваканционно селище „Русалка”. В писмото си тя пише: „След мълчанието на Вашето ресорно министерство, свързано с вандалския акт на разрушаване на комплекс от басейни в КК Русалка, имаме настоятелната потребност да Ви попитаме в качеството Ви на министър на нашия бранш следното: Кой, според Вас, е принципал на земята, на която е бил построен „незаконния комплекс” от басейни, за да се обърнем към него с цел ”законното” им възстановяване? Какво е Вашето лично становище за потребността от спортно-развлекателни атракции в българските туристически дестинации? Имате ли координиращ орган в министерството, който да подпомага дейността на различните държавни и местни институции за развитието и успешното функциониране на туристическия отрасъл? Кой и как в повереното Ви министерство защитава интересите на туризма и неговите приоритети? Защо съответните компетентни отдели на Министерството на туризма не реагираха на публичното погазване на собствеността и правата на туристически субект под регулацията на Министерството на туризма?”

В заключение Евгения Банева заявява, че се надява на скорошен и компетентен отговор на поставените въпроси, които, според нея, касаят „целия оцеляващ, въпреки министерското бездействие, туристически сектор от социално икономическия ландшафт на Република България”.

Припомняме, че в началото на ноември бе извършено принудително събаряне на комплекса от басейни и кафе-аперитив, за преахването на който има заповед от 2013 г. на ДНСК. Комплексът бе със застроена площ 537.50 кв. м. Към събарянето се пристъпи, след като всички съдебни инстанции се потвърдиха заповедта за премахване на незаконния строеж.

През 2010 г. и 2011 г. във ваканционно селище „Русалка” са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама