Най-новият филм на Уди Алън на "Киномания" в Пловдив

10:52, 25 ное 15 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новият филм на Уди Алън ще могат да гледат пловдивските любители на седмото изкуство на "Киномания" днес.

Прожекцията на "Почти нормален" е с начален час 18,30 в Lucky Дом на киното. Организаторите на фестивала са планирали и извънредна прожекция за 28 ноември, събота, поради големия интерес към лентата.

Късната прожекция, от 20,45 часа , представя документалната лента "Победа в кръвта". Филмът засяга събитията около шокиращото оспорване на безпрецедентните победи на Ланс Армстронг, когато през 2012 г. става ясно, че топ спортистът е подчинил цялата си кариера на най-сложната допинг програма в историята на колоезденето. Документалната драма въвлича зрителя в сложната психика на един невероятно амбициозен атлет, докато прави анализ на една култура, която ожесточено брани своите герои. "Победа в кръвта" е филм за тръпката от скоростта и за идеята колко е важно да забавим ход, за да се вгледаме в това, което движи всичко", разказват организаторите на "Киномания".

От 18 часа пък започва прожекцията на "Франкофония" на Александър Сокуров.

В момент, когато Европа е принудена да се преосмисли, този шедьовър за историята на изкуството се появява съвсем навреме. Повечето филми за немската окупация акцентират върху съпротивата, но тук вниманието е насочено към нелицеприятните избори, правени в името на голямото изкуство. "Франкофония" разказва как френското общество и немските окупационни войски гледат на културата - а оттам и на самите себе си, по време на Втората световна война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама