Отново съдят масажист за смъртта на клиент в Шумен

12:34, 25 ное 15 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу рехабилитатора Димитър Герев от Шумен за причиняване смъртта на 58-годишния Телифат Сабри, тръгна отново с разпит на свидетели и вещи лица, след като бе върнато на прокуратурата от Апелативен съд – Варна.

Случаят е от март 2013 година. Тогава Сабри имал болки в шията и отишъл при Геров за масаж. Впоследствие обаче Сабри се почувствал по-зле и отишъл на лекар. Оказало се, че при процедурата Геров е счупил шиен прешлен на мъжа. Състоянието на Телифат Сабри се влошило и около две седмици след масажа той починал.

Димитър Геров бил рехабилитатор и нямал право да извършва подобен род мануална терапия.

При първото разглеждане на делото Геров бе признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост и получи условна присъда от 2 г. затвор, с 4-годишен изпитателен срок, получи 59-годишният рехабилитатор Димитър Геров за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според съдебното решение Димитър Геров трябва да плати общо 40 хил. лв. обезщетение на съпругата и синовете на Сабри, както и около 5200 лева разноски по делото.

След обжалване от всички страни делото бе върнато на прокуратурата и днес то започна отново.

В началото на заседанието защитата поиска изслушване на всичките свидетели по делото да става в присъствието на всички вещи лица.

Прокурор Маргарита Георгиева се противопостави на това искане с мотив, че няма как в близката година да се съберат всички експерти, предвид че те са от цяла България.

Искането бе определено като шиканиране на процеса.

Съдът не прие искането на защитата и даде ход на делото с излушване на  свидетели и вещите лица от София, които са изготвили втората експертиза по случая.

Шуменският окръжен съд уважи искането на защитата на Герев и постанови делото да се гледа при закрити врата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама