Бургаската прокуратура иска арест за полския гражданин Войчех Майевски

13:06, 25 ное 15 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Бургас протестира мярката за неотклонение на полския гражданин Войчех Майевски, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на прокуратурата.

В неделя Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на 67-годишния поляк, който приземи самолет на местното летище заради  шегата, че на борда има бомба. Тогава той бе пуснат на свобода под гаранция от 5000 лева. Съдия Георги Пепеляшев заяви, че не съществува никаква опасност Майевски да се укрие от властите или по някакъв начин да попречи на досъдебното производство.

Същевременно наблюдаващия прокурор Красимира Кателиева поиска от съда на Войчех Майевски да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, позовавайки се на чл. 342 А, ал. 2, буква „б”, като той предвижда от 3 до 15 години затвор.

Припомняме, че Майевски  свали пътническия самолет на полската авиокомпания "Small Planet" рано сутринта на 19 ноември с "шегата", че на борда му има бомба. В летателната машина имаше 161 пътници, от които две бебета. Самолетът е осъществявал полет от Варшава до египетския курорт Хургада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама