Ало измамници се представят за служители на EVN

13:19, 25 ное 15 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клиенти на EVN България са подали сигнали в дружеството относно опити за телефонни измами от неизвестни лица. Според постъпилата информация на клиентите се обажда неизвестно лице, което се представя за служител в EVN.

Измамникът изисква данни-име на титуляря на партидата за електроенергия, адрес, както и разпитва за членовете на семейството и др. Досега клиентите на EVN България не са се поддали на опитите за измама и са сигнализирали в телефонния център на компанията, съобщават от там.

EVN припомня, че в случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти (чрез лично посещение или по телефон) служителите им се легитимират с име, фамилия и обясняват в детайли повода за посещението или обаждането.

Всеки клиент може да извърши проверка за съответния служител по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

EVN напомня, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

Ако клиенти имат съмнение могат да сигнализират на денонощната телефонна линия 0700 1 7777. Дружеството съветва своите клиенти при подобни опити за измама да подават сигнал и в МВР.

Телефонният център на EVN e на разположение 24 часа в денонощието.

Телефонът при аварии е 0700 1 0007. Телефон за обща информация и справки-0700 1 7777. Телефон за автоматична проверка на сметка-0700 10207.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама