Вероника Николова е съдията-докладчик по делото КТБ

13:40, 25 ное 15 25 870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдия Вероника Николова от Търговската колегия на Върховния касационен съд (ВКС) бе избрана на случаен принцип за докладчик по делото за несъстоятелността на КТБ. В процедурата, провела се днес, участваше и председателят Лозан Панов.

От съдиите, на които делото можеше да се падне, бе извадена единствено Мария Славчева, тъй като на нея й предстои пенсиониране на 15 декември т.г. На процедурата по случаен избор бяха поканени и медиите.

От ВКС съобщиха, че при тях са постъпили частни жалби от най-големите акционери в банката - "Бромак" и "Бългериан Акуизшън Къмпани", както и от бившите изпълнителни директори на КТБ, които  се легитимират като представляващи КТБ. Всички те оспорват онези части на решението на Софийския апелативен съд (САС) от 3 юли 2015 г., с които въззивните им жалби са оставени без разглеждане като недопустими. Освен това бившите директори на КТБ, "Бромак" и "Бългериан Акуизшън Къмпани" са оспорили и частта от решението на САС, с която той се произнесе по същество за неплатежоспособността на КТБ.

Апелативният съд реши, че КТБ е изпаднала в неплатежоспособност още на 20 юни 2014 г. т.е. още в деня, в който затвори. През юли състав с председател и докладчик Светла Божкова, Теодора Кръстева и Светла Чорбаджиева отмени решението на Софийския градски съд, с което за начална дата на неплатежоспособността се определяше 6 ноември 2014 г. – когато БНБ отне лиценза на КТБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама