Варненски каратеки участваха на семинар със сенсей Масахико Танака – 8-ми дан

14:11, 25 ное 15 / Спорт 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненските каратеки - сенсей Пламен Тенев и Димитър Димитров от спортен клуб „Шотокан Арай“, участваха на специален семинар, воден от сенсей Масахико Танака – 8-ми дан. Форумът се проведе в Дания. Сенсей  Танака – 8-ми дан е един от най-големите живи шампиони в света, състезавал се до 47-годишна възраст .

На семинара бяха поканени само 50 каратеки от света. Освен варненците присъства и Георги Йосифов – главен инструктор на JKA (Japan Karate Association) – България. От явилите се 50 каратеки до същинската част на семинара със сенсей Танака, бяха допуснати 28 инструктори от Европа и САЩ. Сред тях бяха и българите.

Обучението протече при закрити врати. Домакин бе датския клуб "Тaifu-karate". Основните акценти в шестте тренировки бяха: методика на преподаване на базови удари и прийоми за блокиране, ката - задълбочен анализ и свободен бой с максимални поражения. Интересното и нетрадиционното за европееца бе, че цялата група бе заедно на едно място през целия период на обучение заедно със самия сенсей Танака.

Поради ексклузивността на мероприятието дори придружаващата го съпруга бе в друг хотел. След края на семинара участниците получиха сертификат за защитена квалификация. За трениращите се грижеше специален екип от готвачи и хостеси за комфортното пребиваване. Групата бе настанена в малък замък, който в момента е собственост на кралската полицейска асоциация намиращ се в Arresoedalvej на 50 км от Копенхаген.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама