Ръст на раждаемостта отчитат в пловдивското с. Крумово

14:17, 25 ное 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръст на раждаемостта през последните години се наблюдава в с. Крумово в община "Родопи". Малчуганите в детската градина там са 58 и техният брой постоянно расте.

За тях бе изградена и нова детска площадка с финансиране от Община "Родопи" и от две частни фирми.

Съоръжението е предназначено за деца от 3 до 12 год. и е разположено в парка до кметството. Отговаря на всички европейски изисквания и има почти всички видове уреди за игра.

Детската площадка бе официално открита от кмета на Крумово Румяна Самоковарева заедно с кмета на Община "Родопи" Пламен Спасов.

Нови детски площадки през последния месец бяха открити и в селата Храбрино, Устина и Първенец. Съоръженията са изградени по Мярка 321 по проект, защитен от Местната инициативна група, информираха още от общината.

С 25 повече са и учениците в местното училище "Христо Ботев". За първа година нито едно дете след пети клас не е пожелало да учи в Пловдив и така целият клас е продължил обучението си в училището в Крумово.

"Това се дължи на качеството на образованието, което дава училището и на добрата база", твърди кметът на "Родопи" Пламен Спасов.

Той припомни, че училището е едно от шестте на територията на общината, което беше модернизирано по европейски проект.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама