Лекари и шивачи са най-търсени на пазара на труда в Добрич

14:38, 25 ное 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-търсени на пазара на труда в общините, обслужвани от Бюрото по труда в Добрич са лекари и шивачи. От 119 обявени свободни работни места в областния град, 13 са за лекари. Шивачи се търсят, както сред лицата със средно, така и при тези с основно и начално образование. За тях има свободни места в общините Добрич, Добричка и Балчик. Другите търсени професии са продавач-консултанти, детегледачи, шлосери, заварчици, бояджии, автомонтьори.

През октомври в бюрата по труда от областта са заявени 328 работни места. Над 75 % от тях са в частния сектор. Най-много от обявените през октомври свободни работни места са от сферата на преработващата промишленост, търговията, държавното управление, селското стопанство и др. По програми за заетост и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са обявени 14 работни места.

На работа през октомври в област Добрич са постъпили 504 безработни лица. По програми и насърчителни мерки за заетост и схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” работа са започнали 32 безработни. През месеца на работа са устроени 103 младежи до 29 години, от които 45 са на възраст до 24 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама