Пловдив със седем заместник-кметове

14:48, 25 ное 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмина ще са заместниците на кмета Иван Тотев, научи Пловдив Topnovini.bg.

Припомняме, че в началото на ноември Тотев заяви, че със сигурност ще има увеличение на зам.-кметовете и разделяне на някои от досегашните ресори.

Структурните промени в адиминстрацията все още са в процес на подготовка, макар че пловдивският градоначалник обеща те да бъдат оповестени до 19 ноември.

Със сигурност ще има зам.-кмет само по култура, както и по транспорт. Досега културата бе в един ресор с образованието, туризма, иновациите и европейските практики, а транспортът - със сигурността.

Според пловдивския кмет структурните промени се налагат заради новите предизвикателства и най-вече големите цели през новия мандат - успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата, финализиране на големия транспортен проект и др.

В момента заместници на Тотев са Георги Маринов, който замени Александър Държиков (сигурност и транспорт), Стефан Стоянов - култура, туризъм, иновации и европейски практики, Георги Титюков - спорт, младежки и социални дейности, бившият областен управител Розалин Петков - икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците, и Димитър Кацарски - общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама