Разбиват незаконна улица в „Драгалевци“, за да я изградят наново, хората на бунт

15:00, 25 ное 15 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на столичния квартал “Драгалевци” се вдигнаха на бунт срещу премахването на новоизлюпилата се улица “Вълшебно биле” в квартала, съобщава Нова телевизия. Тя води до частен комплекс и на практика асфалтът е налят незаконно.

Жилищният комплекс е строен още през 2007 година. Тогава строителите изграждат незаконния път, за да е удобно на купувачите на апартаменти да стигат до новите си домове. Улицата обаче е изградена върху имоти, които са частна собственост.

“Аз нямам документи за улицата, но имам документи за жилището си, а нямам как да стигна да него без тази улица. Няма как да живеем без нея. Няма да може да дойде бърза помощ, пожарна”, оплака се Василики Атанасова, която има жилище в комплекса.

“Как ще ни съберат боклука, ако няма път? Ще се заринем с боклук ли? Защото то е много лесно да дойдеш и да махнеш асфалта, но после какво правим?”, запита друга живуща в района.

Заповед за разрушаването на улицата е била издадена още през 2008 година. Тогава общината започва процедури по отчуждаване. Въпреки че собственикът на земята под пътя вече е обезщетен, оказва се, че улицата не може да се узакони. За да се случи това, трябва да се разруши и да се асфалтира отново от Столичната община, но вече с разрешение за строеж.

Така вчера излиза заповед за разбиване на асфалта по дело от 2008 г., когато трасето не е било в регулация. За това и ДНСК започват да рушат пътя с багер.

Новоизбраният кмет на район Витоша Теодор Петков се е отзовал на проблема на гражданите и внесъл жалба, за да спре разрушаването, но тя не е била уважена. За сега разрушаването на асфалта е преустановено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама