Йордан Йорданов оглави сдружението "Регионално управление на отпадъците - Добрич"

15:35, 25 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На общо събрание на Сдружение „Регионално управление на отпадъците – Добрич“ е взето решение неговият нов председател да е кметът на Добрич Йордан Йорданов. Досега този пост се заемаше от предшественичката му Детелина Николова.

Срокът, за който Йорданов ще бъде председател на регионалното сдружение, съвпада с мандата му на кмет.

На събранието е представена информация по изпълнение на проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич.

Взето е решение за подписване на допълнително споразумение към договор за безвъзмездна финансова помощ, във връзка с удължаване на срокове за изпълнение на дейностите по проекта, финансиран от оперативна програма „Околна среда“.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.” е подписан нa 14 декември 2012 г. Проектът включва изграждане на регионално депо за отпадъци, довеждаща инфраструктура и  две претоварни станции – в Тервел и Балчик. Общата стойност на проекта е 37 728 964, 19 лв. Претоварната станция за отпадъци в Балчик обслужва общините Балчик, Каварна и Шабла, като площадката е разположена на около 6 км от Балчик. Капацитетът на линията за сепариране е около 12 000 тона отпадъци на година. Претоварната станция за отпадъци в Тервел обслужва общините Тервел и Никола Козлево. Годишно ще се третират около 4 500 тона отпадъци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама