Шуменската прокуратура ще иска постоянен арест за Теодор Борисов – Йоско

17:15, 25 ное 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа 29-годишния криминално проявен шуменец Теодор Борисов и му повдигна обвинения за опит за грабеж на дамска чанта и за причиняване на телесна повреда на служител на МВР при и по повод изпълнение на службата, съобщиха от апелативна прокуратура Варна.

След изтичане на срока на задържането Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража” спрямо Борисов.

Вчера Борисов направи опит да отнеме чантата на жена в центъра на града, нанесе и удар в окото, блъска по вратите на църквата, след което при опита си да избяга от полицаите скочи в река Поройна.

Скандалджията бе установен от намиращия се наблизо полицейски автопатрул. Служителите на реда му разпореждат да спре, но вместо това, Теодор Борисов грабва остър камък, който хвърля към единия от полицейските служители, след това бяга и скача в канала на коритото на река Поройна. Следва задържането му и изваждането му от близо четириметровата дълбочина на корито на реката.

29-годишният Теодор Борисов, известен в Шумен с името Йоско, е „колекционер” на присъди по Наказателния кодекс. Той осъждан ефективно и условно над 20 пъти за грабежи, кражби, нанасяне на телесни повреди, хулиганство, възпрепятстване на орган на властта, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама