Съдът потвърди избора на Валентин Димитров за кмет на Община Генерал Тошево

17:19, 25 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Генерал Тошево за определяне на изборните резултати от втория тур на местните избори. С него за избран за кмет на общината е обявен Валентин Димитров, издигнат от БСП, получил 3288 действителни гласа.

Делото бе образувано по жалба на ПП ГЕРБ. В нея се твърди, че е имало съществени нарушения на изборната процедура на първи и втори тур, които са довели до промяна на изборния резултат и подмяна на вота на избирателите. Оплакванията са за допуснати нарушения при преброяването и отчитането на изборните резултати, изразяващи се в наличието на множество поправки в протоколите на секционните избирателни комисии от двата тура. Твърди се, че, вместо да се извърши ново преброяване на гласовете от секциите, са правени поправки в отразените резултати. От ГЕРБ поискаха обявяване на избора за кмет на Община Генерал Тошево за недействителен.                     

В съдебното решение се посочва, че действително в хода на изборния процес са допуснати нарушения на изборната процедура, но те не могат да доведат до недействителност на обявения избор за кмет. Касае се за несъществени нарушения, които не са опорочили изборния вот и не са дали отражение върху крайния изборен резултат. Поради това съдът е решил, че изборът на Валентин Димитров за кмет на Генерал Тошево е законен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама