Ученици на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" усвояваха европейски иновации в областта на енергетиката и рециклирането

17:42, 25 ное 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети пореден път в последните четири години ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ проведоха своята практика в държава от Европейския съюз.

В резултат на спечелен европейски проект по програма „Еразъм+” на стойност 63 248 евро, през месец март - април 2015 г. 20 ученици от специалностите „Електрически инсталации”, „Електроенергетика”, „Компютърна техника и технологии“ и „Системно програмиране“ и двама учители практикуваха в град Портсмут, Великобритания.

Основната цел на проекта е придобитите от учениците начални знания, навици и практически умения по обща и отраслова професионална подготовка да се приложат в реална работна производствена среда.

Това спомогна за усъвършенстването на практическите знания и умения на учениците, подобри работата им в екип и самостоятелната им работа, възможността за справяне в различна ситуация, обогати ги със познания за организацията на дейността в различни производствени предприятия, спомогна за добиване на реална представа за организацията и динамиката на производствените процеси в електротехническата промишленост и строителството, подобриха чуждоезиковата си подготовка и придобиха европейско самочувствие в страна членка на Европейския съюз, както и подобри перспективите и възможностите на учениците за бъдеща реализация на пазара на труда.

Реализирайки дейностите, предвидени в проекта, ние постигнахме прилагането на придобитите професионални знания, умения и навици в реална работна среда, подобрихме съответствието между практиките, прилагани в професионалното ни училище, и изискванията на работодателите.

Това доведе до подобряване на обратната връзката между професионалното образование и реалния производствен сектор като база за съпоставяне на нашите изисквания и критерии, залегнали в Държавните образователни изисквания за професията и европейските изисквания за обучение и професионална квалификация.

Работата в чуждоезикова среда обогати и усъвършенства езиковите компетенции на учениците и увеличи добрите междукултурни връзки, впечатленията за традициите, начина на живот и дейност във Великобритания, което постигнахме и чрез културните визити в Портсмут и Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама