Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Новотел Пловдив

17:57, 25 ное 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българо-турски бизнес форум ще се проведе на 27 ноември, петък, от 14 часа, в зала "Париж" на Новотел Пловдив.

Официалната делегация от турска страна включва кметовете на градовете Текирдаг, Бююкмандъра, Кешан, Хайраболу, Визе, Чорлу, Капаклъ, Черкезкьой и Малкара, както и директори и служители на "Тракиякент" (Сдружение на общините от тракийските области на Турция).

Фирмите от Текирдаг, заявили участие към момента, са 18 на брой. Работят в сферата на строителството, селското стопанство, производството и търговията със земеделска техника, машиностроенето, търговията със строителни материали, земеделската продукция и хранителните стоки, производството на различни видове машини и уреди, фирми от химическата промишленост и автомобилния сектор.

В рамките на форума ще бъдат презентирани бизнес климатът  и условията за инвестиции в Пловдив и в България, европейските програми и възможности за финансиране и в отделен панел-Тракия икономическа зона. От 15.40 ч. ще започнат двустранни бизнес срещи.

Събитието се организира под патронажа на Търговско-промишлена камара–Пловдив, част от Европейската мрежа за подпомагане на МСП EEN, в сътрудничество с Търговско-промишлена камара-Текирдаг, Търговско-промишлена палата-Стара Загора, KOSGEB-Одрин, и регионалните сдружения на общините от тракийските области, както на България (РАО "Тракия"), така и на Турция ("Тракиякент").

Розалин Петков, заместник-кмет по "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците" на Община Пловдив, също ще вземе участие в бизнес срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама