АПИ: Шофьорите в Северозападна България да са готови за сняг

19:48, 25 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) отправят специално предупреждение към водачите на моторни превозни средства в Северозападна България, във връзка с очакваните първи валежи от сняг.

Препоръката на експертите включва да се тръгва на път само с подходящи за зимни условия гуми, да се кара със съобразена скорост и повишено внимание, като се спазват указанията на контролните органи. От агенцията припомнят, че според синоптичната прогноза, тази нощ и утре се очакват обилни валежи от дъжд, които могат да преминат в сняг, особено на територията на областите Видин, Враца и Монтана.

„Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори“, се казва в съобщението.

От АПИ припомнят, че всички водачи могат да получават актуална информация за пътната обстановка в България по всяко време на денонощието чрез интернет страницата www.api.bg и на денонощен телефон 0700 130 20.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама