Делото срещу Веселин Георгиев - Батко приключи на втора инстанция

21:20, 25 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) приключи делото срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев, като счете фактите за изяснени. Така делото на втора инстанция започна и приключи за един ден.

Софийският градски съд вече оправда Георгиев по петте обвинения срещу него. Искането на прокуратурата бе за 5 години затвор за Георгиев, считайки оправдателната присъда на Софийския градски съд за „неправилна и незаконосъобразна”.

В края на април бившият шеф на фонда получи оправдателна присъда по делото, станало известно като процеса "Батко и братко". В него той бе обвинен за сключване на 8 договора за обществени поръчки за общо 120 млн. лв. с фирми на братята си Емил и Бойко Георгиеви.

Той бе оправдан и за длъжностно присвояване на близо 100 000 лева от сключването на договори с пет дружества по времето, когато оглавява фонда. Оказа се, че дружествата, с които са сключвани договорите, имат различна дейност от ремонт на пътища.

Апелативният съд ще се произнесе с решение в срок от 30 дни. Така оправдателната присъда на СГС ще бъде или потвърдена, или делото ще бъде върнато за ново разглеждане от СГС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама