Избраха Габриела Стойнова за председател на Областен детски съвет - Сливен

17:36, 26 ное 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичката от ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ Габриела Стойнова е избрана за председател на Областен детски съвет – Сливен. Това стана на отчетно-изборно заседание на съвета. Областният управител Димитър Сяров приветства младежите от четирите общини в Сливенско, като им пожела тази и всяка следваща година да се включват все по-активно в обществения живот чрез своето представителство в Съвета.

„Тук вие имате възможността да представлявате своите съмишленици, хората които са на ваша възраст и имат сходни с вашите интереси. Ето защо не се колебайте да ме потърсите за подкрепа винаги, когато имате добри идеи. Вие сте представители на новото поколение чието мнение трябва да бъде чуто и чийто действия трябва да бъдат достойни за пример. Областна администрация Сливен е място, където винаги, както и досега, ще можете да намерите съдействие и съветите на по-възрастните“, каза Димитър Сяров, след което бе пристъпено към отчет на областния председател за изминалата година и към тайно гласуване за нов ръководител на Областния детски съвет.

Изборът показа, че Габриела Стойнова е новият председател. Тя получи „символът на властта“ от областния управител, като се ангажира да води Съвета в правилната насока, привличайки повече съмишленици и активно организирайки различни кампании и дейности през следващите 12 месеца. За заместници тази година бяха избрани младежите Радомир, Халил и Никол – представляващи останалите три общини на област Сливен – съответно Нова Загора, Котел и Твърдица.

Новият председател учи в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, 12 „Г“ клас. Тя има амбициите освен да се правя все така добре в образованието си, да съумее и да ръководи успешно поверения й Съвет. Най-скорошната акция, която младежите планират е информационна кампания по повод 1 декември – Ден за борба със СПИН, която да се проведе на територията на цялата Сливенска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама