Дискутират темата за “Децата на новото време“ в Русе

06:42, 27 ное 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 27 ноември, ще има среща- разговор с психолога- консултант Сузана Томова на тема “Децата на новото време /т.н. деца- индиго, кристални, златни/“ в Русе. Събитието ще бъде в РБ „Любен Каравелов“ от 17.30 часа.

Има ли трудно управляеми деца, които в същото време проявяват виталност и непредсказуеми дарби? Как да общуваме с „интуитивните” деца, които могат във всеки един момент да ни изненадат с проникновението си в миналото или бъдещето ни? Тези и други въпроси, които вълнуват нас-възрастните, докато общуваме с неподозирано големите, дори необятни светове на порастващите, ще се дискутират с психоложката Сузана Томова, съобщават от РБ "Любен Каравелов".

Тя проповядва идеята, че т.н. „деца индиго” имат особена аура и самите те могат да долавят аурата на околните, но го правят несъзнателно или интуитивно усещат, че превъзхождат възрастните в много отношения. Нашите деца умеят да ни забавляват, да ни отегчават и дори да ни ядосват понякога с проникновенията си.

Какво може да постигне големият човек с нетрадиционни подходи в общуването с по-малките от него, или как едно цвете е в състояние да стимулира въображението на малчуганите, да ги накара да станат по-съсредоточени и по-добри. Семейното училище за родители на Сузана Томова e начин да се видим в огледалото за обратно виждане, т.е, как да се учим от интуитивността и чувствителността на нашите деца.

Сузана Томова е клиничен психолог в Медицински център „Авицена”. Tова, което я отличава като специалист в нейната област е нестандартният подход при решаване на проблемите в човешките взаимоотношения. Тя прилага в практиката си игровата терапия, като много често лекува своите пациенти сред природата.

Нейното верую е част от терапията на древния персийски лечител и философ Авицена, според когото „болестта е разногласие между душата и съзнанието на човека”. А лекарят трябва да ”лекува заедно с тялото и душата на човека”, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама