Кабинетът ще решава за допълнителни средства по бюджетите на пет министерства

07:24, 27 ное 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение за разместване на почивните дни през 2016 г. ще започне седмичното заседание на Министерския съвет. Традиционната правителствена среща не се проведе в сряда, както обикновено, заради визитата на министър-председателя Бойко Борисов и седем министри от кабинета в Китай.

На заседанието ще бъдат обсъдени допълнителни средства по бюджетите на няколко министрества. По предложение на военния министър Николай Ненчев кабинетът ще приеме промени в утвърдените разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2015 г.

Допълнително финансиране ще получи и Министерството на спорта, предназначено за изплащане на стипендии по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Още средства ще има по бюджетите на екоминистерството, транспортното ведомство и Министерството на образованието, което ще ги използва за допълнителни възнаграждения на  директори на детски градини и училища.

На заседанието ще бъде представен и доклад за одобряване на резултатите от българското участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси, което се проведе на 13 ноември в Брюксел.

Министрите ще приемат и наредба, регламентираща условията, на които трябва да отговарят инвестиционните проекти, които кандидатстват за държавни заеми и финансиране с държавна гаранция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама