Деца творят благотворително за онкоболни връстници в Добрич

08:17, 27 ное 15 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новосъздадената фондация в Добрич "Малки ангели" ще оказва подкрепа на децата с онкологични заболявания и на техните семейства, съобщи председателят на Управителния й съвет Оксана Иванова.

   Фондацията е учредена през юли. Целта й е да подпомага болните деца и семействата им, като идеята е да се ангажират и здравите деца. Идеята на учредителите й е да бъдат подкрепяни първите стъпки при откриване на онкологично заболяване на дете, които са много трудни, особено по отношение на разходите, сподели Оксана Иванова.

Онкоболните деца от Добрич се лекуват в Отделението по онкохематология при болница "Света Марина" във Варна. Фондация "Малки ангели" има идея в бъдеще да предложи изграждането на здравна структура в Добрич, която да подкрепя болните деца и семействата им в началото след откриването на заболяването. Оксана Иванова се надява и общината да заложи в бюджета си и да отделя някакви средства.

   В арт-ателиета, организирани от фондацията, творят деца от три училища в града. Техните творби след това ще бъдат продавани благотворително. С набраните средства ще се помага на онкоболните деца. По повод Коледно-новогодишните празници да организира благотворителни базари. Картини ще се продават и в сайта й, който предстои да заработи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама