Румяна Ченалова за третия човек от записите: Предполагам, че става дума за депутата Делян Пеевски (обновена)

08:25, 27 ное 15 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третият човек от записа на разговорите между уволнената съдийка Румяна Ченалова и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева е депутатът Делян Пеевски. В един от записите, пуснати от „БиволЪ” се споменава името „Делян”, който е говорил с премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров за съдбата на Янева.

„Предполагам, че става дума за депутата Делян Пеевски, тъй като г-жа Янева поддържаше контакти с него и не го криеше”, обясни в студиото на Нова телевизия Румяна Ченалова.

 „Аз много пъти бях питана дали аз съм правила записите. Не съм правила тези записи, не съм ги публикувала. Казах го и вчера пред Етичната комисия на Видшия съдебен съвет. От всички в групата аз съм най-уязвимата в случая”, допълни бившата съдийка.

Ченалова заяви, че не приема за нормално вмешателството в суверенитета на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, но призна, че от записите си личи, че има такава намеса.

„Не е ненормално да си говорят политик, главен прокурор и премиер, въпросът е какво си говорят. Очевидно е, че за мен не са ясни тези механизми и какво се е случило, защото тя в разговора разказва неща, които не са ми били известни. Известно ми е, че тримата си говорят помежду си. Въпросът е за какво си говорят и дали това нарушава закона. В този смисъл не е нормално, защото се нарушават основни правила на Конституцията”, заяви бившата съдийка. Ченалова отрече, че някога е търсена от политици на високите нива на властта.

„Никога не съм имала, не съм разговаряла с тях, не са ме търсили. Никога не съм срещала Делян Пеевски . Аз съм твърде малка, за да ме търси някой”, заяви Ченалова.

Бившата съдийка беше попитана и за ключовите дела, водени от нея и по-специално делата „Соло” и „Октопод”.

„Когато тези дела се разпределяха, това ставаше пред очите на всички. Делото „Октопод” ми беше разпределено от съдия Карамфила Тодорова на абсолютно случаен принцип. Делото „Соло” за съжаление си го разпределих аз. Делото „Сапард” ми беше разпределено от деловодител”, каза бившата съдийка.За развитието на делото "Соло" Ченалова обвини прокуратурата.

„Делото „Соло” беше внесено с некачествено разследване. Най-простият пример е, че като е известно с какво оръжие е извършено трябва да се характеризират нараняванията. Какво беше направила прокуратурата? Беше намерила кухненски нож и без да назначи експертиза беше внесла делото по този начин”, обясни Ченалова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама