Депутатите ще разгледат ратификацията на споразумението с Полша за ремонт на самолетите МиГ-29

08:52, 27 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите ще разгледат ратификацията на споразумението между Полша и България за ремонта на самолетите МиГ-29, като първа точка от дневния ред на парламента.  

В доклада от заседанието на Комисията по отбрана, се изтъква като основна теза преценката за необходимостта от ратифицирането на договора и увереността, че полската страна притежава технологичните способности да извърши ремонт на шестте двигателя в условията на днешното състояние на Военновъздушните ни сили.

Споразумението  регламентира правата и задълженията на страните, сроковете за изпълнение, механизма за транспортиране, рисковете, качеството и съответствието, гаранционната отговорност и съответните искове за щети, с което се обезпечава споразумението.

Освен реконструкцията на двигателите на шест самолета междуправителственото споразумение с Полша предвижда и ползване на два полски двигателя за период от две години. Те ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане в сила на документа. Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама