Турска фирма прояви интерес да строи завод за проводници в Шумен

09:32, 27 ное 15 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Борда на директорите Хайретин Чайджъ и ръководители на турската фирма “Sarkuysan", придружавани от Фикрет Индже в качеството му на представител на турската страна за бизнесконтакти с България, проведоха разговор с част от кметския екип на община Шумен.

На срещата присъстваха заместник-кметът по строителството Боян Тодоров, заместник-кметът по стопанските дейности Росица Антонова, главният архитект Снежанка Андреева и изпълнителният директор на Индустриалния парк Николай Тончев.

Турската фирма има намерение да изгради завод за производство на медни проводници. Нейни представители са на обиколка в Североизточна България и Шумен е един от градовете, които биха предпочели, по думите на Хайретин Чайджъ.

“Sarkuysan” е най-големият производител на мед в Турция. В състава на консорциума има 8 предприятия. Две от тях са в САЩ и обслужват автомобилната индустрия и самолетостроенето.

“Изнасяме продукцията си в много от европейските страни, включително и в България. Една четвърт от необходимата суровина купуваме от вашата страна. Стокообменът между “Sarkuysan” и българските фирми в момента е настойност 400 000 000 долара. Производството, което смятаме да организираме тук, ще бъде във висока степен екологично. Проучваме възможностите това да се случи във вашия град”, заяви по време на срещата Хайретин Чайджъ.

Заместник-кметът Боян Тодоров благодари за интереса към Шумен и още веднъж заяви, че всички добри инвеститори са добре дошли в нашия район.  “Новата кметска управа ще създаде екип, който да е в помощ на големите инвеститори за ускоряване на процеса поизработване и придвижване на необходимата документация”, каза той.

В края на срещата, която се проведе в зала 203 на общинската администрация, двете страни се договориха разговорите да продължат и в най-скоро време да има и конкретен резултат от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама