Първанов пак иска оставката на Плевнелиев, АБВ имали поне трима кандидати за поста му

10:24, 27 ное 15 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че партията му може да издигне поне трима кандидати за президент, които имат шанс да победят на изборите догодина. Той обаче не назова името на нито един от евентуалните кандидати. Причината – да не бъде атакуван.

Освен това, Първанов призна, че се страхува и от затваряне на вратите за преговори с други леви формации за обща явяване на президентските избори. И това е друга причина да не спомене името на поне един от евентуалните кандидати за президент от АБВ.

Лидерът на политическата сила за пореден път поиска оставката на президента Росен Плевнелиев. Той уточни, че не иска импийчмънт, а напускане на поста от страна на държавния глава. Като мотиви за исканата оставка Първанов посочи цялостния му принос за накърняването на образа на България.

Президентът на България в периода 2002-2012 г. не подмина и темата със сваления от Турция руски изтребител. Според него така е бил накърнен процесa на търсене на международно единствено срещу терористите. Подобни действия работят изцяло в полза на „Ислямска държава“, посочи Първанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама