Разпределението на 82 664 441 лв. обсъждат граждани и администрация в Русе

10:38, 27 ное 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска администрация - Русе кани местната общност от 17,30 часа днес в Пленарна зала на публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Русе за 2016 година.

Проектът за бюджет е публикуван на интернет страницата на местната администрация по основни показатели, изпълнявани проекти и приоритети и е на разположение в Информационен център – пл. „Свобода“ №6.

Планира се той да е 82 664 441 лв. - без преходни остатъци. От администрацията отбелязват, че са налице увеличени стойности при съпоставимост с първоначалния бюджет за 2015 г. За 2016 г. са предвидени 36 938 268 лв. за местни дейности, 42 609 473 лв. за държавни дейности и 3 116 700 лв. капиталов бюджет.

През 2016 г. общинското ръководство да заявка да продължи изпълнението на приоритетите си за успешно приключване на важни инфраструктурни проекти и усвояване на Европейски средства в новия програмен период 2014-2020 г. Освен това администрацията обещава да работи за запазване на културните ценности, развитие на спорта и културния туризъм, за инфраструктура, образование, здравеопазване, социална сфера, както и за привличане на стратегически инвеститори в екологично чисти и високотехнологични сектори.

За целта от администрацията на Пламен Стоилов гарантират осигуряване на средства във всички сфери на обществения живот, чрез усъвършенстване и устойчивост, запазване размера на местните данъци и такси, въвеждане на електронни административни услуги, балансирано развитие на централната градска част, кварталите и малките населени места, активно участие в Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради, привличане на средства по национални, европейски и международни програми.

Наред с това се планира продължаване на социалната политика на общината, приоритетно ориентирана към финансирането на основните социални отговорности. Инвестиционната програма включва обновяване и модернизиране системата за улично осветление, електрическо захранване на Кея, ремонт и изграждане на детски и спортни площадки, спортни игрища, благоустрояване и озеленяване на междублоковите пространства. Приоритет ще е бюджетната политика да е насочена към ефективно, ефикасно и законосъобразно разходване на средства, без просрочени задължения, с висока събираемост на собствените приходи.

Тези приоритети за Община Русе са намерили отражение в проектобюджет 2016 г., който ще осигури основните дейности за постигане на поставените цели, гарантират още от администрацията на Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама