Франция почита жертвите на атентатите в Париж (на живо)

12:16, 27 ное 15 / Свят 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Франция почита жертвите на атентатите в Париж с възпоменателна церемония.

На 13 ноември бяха убити 130 души, а 350 бяха ранени. Това се случи при серия координирани нападения срещу концертна зала, ресторанти и кафенета и „Стад дьо Франс“.

Церемонията започна в 11.30 часа българско време и се състои в двора на Националния музеен комплекс за ветераните от войните, в който е погребан Наполеон. На нея присъства президентът на Франция Франсоа Оланд, 

"Обещавам ви, че Франция ще направи всичко да разбие армията на фанатиците, които извършиха тези престъпления", заяви Оланд по време на събитието, което започна и зъвърши с изпълнение на "Марсилезата"

В двора на Националния музеен комплекс за ветераните от войните са се събрали около 1000 души. Сред тях са оцелелите от атаките и семействата на жертвите. В самото начало бяха прочетени имената на жертвите. 

По-рано е бил отправен призив към всички французи да участват във възпоменанието като "поставят на домовете си френското знаме".

"Това би дало възможност на всеки французин да участва в церемония в петък", заяви говорителят на правителството Стефани Лю Фол.

Сред присъстващите на службата са и родителите на загиналия при клането на 13 ноември британски гражданин Ник Алигзандър. Те са споделили пред BBC News, че "случилото се ще ги свързва завинаги със семействата на всички други жертви на терористичните атаки".

Въпреки това, не всички семейства на жертвите са приели поканата да присъства на службата. Според BBC, семейството на една от жертвите, е заявило пред френски медии, че се няма да присъства на възпоменателната церемония, защото правителството на страната не е направено достатъчно за да защити нацията и е визирало поредицата нападения, станали през годината".

Възпоменатлената церемония може да проследите на живо тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама