10 политически формации ще работят за Плевен в новия Общински съвет

12:29, 27 ное 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 политически формации ще работят за благото на община Плевен през следващите четири години в новото издание на местния парламент. Обобщената информация за облика на Общински съвет 2015 - 2019 даде председателят Мартин Митев на пресконференция, проведена в пресклуба на БТА.

Ветераните на ОбС - Плевен са Пенчо Дреновски и Милчо Илиев, които започват съответно пети и четвърти мандат. Петима от местните парламентаристи ще карат трети мандат, а единадесет - втори. Интересен факт е, че новобранците в съвета са 24 и превишават по брой колегите с доказан опит.

Дамското представителство е твърде орязано, като в решенията за бъдещето на региона ще участват едва 7 дами, срещу 34 представители на силния пол.

Най-възрастният съветник е бизнесменът Христофор Дочев, а най-младият Йордан Грижов. Трима общинари са във възраст 25-35 години, тридесет са между 35 и 55, от 55 до 60 са шестима, а двама са във възрастова група 65+.

"Първата сесия на Общински съвет - Плевен беше нехарактерна, имаше само 9 точки. Това не е било никога, поне доколкото си спомням. Основната част от решенията, които приехме, касаят позабавени заради изборите въпроси. Предстои да приемем правилник и да се назначат комисиите", коментира председателят Мартин Митев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама