Русенската библиотека представи фотоизложба "Благотворителността през обектива"

12:46, 27 ное 15 / Култура 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лицата на хората,  които помагат и лицата на хората,  благодарни за помощта, разкрива тазгодишното издание на изложбата „Благотворителността през обектива“, която гостува в Русе благодарение на домакинството на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе и с подкрепата на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ (БРТИМ).

Изложбата бе открита днес, 27 ноември в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Фотографиите ще могат да се видят до 11 декември 2015 г.

Проектът и изложбата „Благотворителността през обектива“ се реализират от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“. На тазгодишният конкурс за фотографски проекти, журито отличи трима фотографи, които получиха грантове по 2000 лева за фотопроекти на тема благотворителност. Това е първият конкурс в страната за документална фотография, който подкрепя творци, за да заснемат идейните си проекти.

Два от наградените проекти гостуват в Русе. Това са фотопроектът „В една посока“ на Владимир Пеков и фотопроектът „Приятели на морето“ на  Тихомир Рачев. В експозицията могат да се видят и фотографиите на победителите в общия конкурс.

Изложбата беше представена в София в края на септември тази година, а след това пътува в различни градове от страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама