Биха и обраха 16-годишен в Русе, задържани са двамата извършители

12:57, 27 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По горещи следи русенските криминалисти са установили двама, заподозрени в извършване на грабеж. Престъплението е станало миналата нощ, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. На 26 ноември, около 21:05 часа, прибирайки се към дома си по бул. Христо Ботев, в посока ул. Борисова, в близост до кръстовището с ул. Вега, 16-годишен младеж е бил пресрещнат от двама непознати.

Те са го спрели и заговорили под предлог, че искат да разберат колко е часа. След размяна на няколко реплики единият от непознатите нанася три удара с ръка в областта на лицето на 16-годишния, а другият е стоял до тях. Нападнатият младеж се е опитал да избяга, но вероятно замаян от ударите е паднал на земята.

При падането от джоба му е изпаднало портмоне, а от ръката си е изпуснал мобилен телефон с външна батерия. Двамата непознати събрали вещите му и тръгнали по ул. Вега в посока квартал «Родина-3».

След получаване на сигнала за извършеното деяние служители на Второ РУ са предприели незабавни действия по установяване на лицата и със съдействие на колегите си от сектор «Противодействия на криминалната престъпност» скоро са влезли в дирите им.

Заловени са двама младежи, заподозрени като извършители на деянието – 19-годишният Д.Н. от Русе и още един 16-годишен русенец. Те са задържани за 24 часа. Случаят е документиран, образувано е досъдебно производство, работата по разследването продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама