Мартин Митев: Сагата с имота на община Плевен в Кранево продължава

13:01, 27 ное 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Сагата с имота на община Плевен в Кранево продължава. На първото си заседание общинският съвет направи пореден опит да разреши проблема, като взехме решение да се заведе иск в Районен съд - Балчик за съдебно разделяне в реални части". Това заяви председателят на местния парламент Мартин Митев, във връзка с многогодишната битка на плевенската администрация за разрешаване на спора с фирмата - съсобственик.

Мартин Митев припомни, че община Плевен е съсобственик в имот на втора морска линия в Кранево с друго юридическо лице. Председателят уточни, че земята принадлежи изцяло на Плевен, но сградите са в съсобственост. От години въпросната фирма - съсобственик, ползва имота на база отдавнашни договори за наем, като по думите на Митев са "плащани някакви наеми". Преговорите за прекратяване на съсобствеността вървят от доста време, но до момента безрезултатно.

В предходния мандат са извършвани две поредни оценки на нашата част от имота, водени са активни преговори със съсобственика да изкупи дела на община Плевен, защото общината няма как да стопанисва този географски отдалечен имот. Постигнато е споразумение, съсобственикът да заплати дела на общината, като му се приспаднат подобренията, които е направил. Но в общинската хазна пари няма.

"Споразумението беше да заплати, по спомени, около 1 200 000 лева, с което сагата да приключи. Срокът обаче, в който е трябвало да се случи това е изтекъл, а пари по сметката на общината не са постъпили. Съдебното разделяне на имота ще бъде една доста дълга процедура, може би няколко години, аз не мога да преценя какъв би бил изхода. Но общо - взето това се очертава, след всички неуспешни опити за приключване на тази съсобственост. Може би това е последният вариант, който сме длъжни да предприемем", каза в заключение Мартин Митев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама