Откриха Коледния базар-изложба, част от фестивала "Светът е за всички" в Русе

13:42, 27 ное 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес пред Пленарна зала беше официално открит Коледния базар- изложба с продукция на хора с увреждания. Събитието се организира в рамките на традиционно провеждания в навечерието на Международния ден на хората с увреждания Фестивал „Светът е за всички“, съобщиха от Областна администрация- Русе.

Гости от различни институции и организации в региона областта уважиха с присъствието си откриването. Сред тях бяха Станимир Станчев – заместник областен управител, Мариела Личева – директор на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе, Катя Петрова – началник отдел „Социални дейности“ в Община Русе;

Румен Януаров – директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Русе, Валентина Николаева – Регионален представител на Комисията за защита от дискриминация в Русе, Петя Лазарова – старши експерт „Обществени науки и гражданско образование“ в Регионален инспекторат на образованието – Русе и Камелия Златанова – управител на Областен информационен център – Русе.

В приветственото си слово заместник областният управител на Област Русе отбеляза, че думите, с които може да се опише настоящата атмосфера, са малко. „Днес сме свидетели на това как човек може да изрази себе си въпреки уврежданията си“, е казал той.

Заместник областният управител е изразил убеденост, че обществото има какво още да направи за интеграцията на хората с увреждания, но увери, че в диалог и сътрудничество между държавни институции, местна власт, гражданско общество и неправителствени организации пътят за утвърждаване на по-добра социална среда за живот ще продължи.

Той е пожелал на организаторите и участниците във фестивала здраве с апел за преследване на техните мечти, съобщават още от Областна администрация- Русе. Поднесени бяха поздравителни адреси и приветствия от името на Пламен Стоилов – кмет на Община Русе и Димитър Райнов – началник на Регионален инспекторат по образованието – Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама