Внесоха обвинителен акт срещу рецидивист, ограбил шуменка

15:32, 27 ное 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 26-годишния Сергей Атанасов от Смядово, който е обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

26-годишният обвиняем бил приет за лечение в болницата в Шумен. Режимът в болничното заведение позволявал  излизане извън сградата. На 19 април 2015 г. Сергей Атанасов отишъл в парка на площад „Оборище” в Шумен.  Там забелязал жена, която носи масивен златен медальон на златна верижка. 26-годишният мъж последвал набелязана жертва и в момент, в който жената пресичала, издърпал силно от врата й ланеца, който се скъсал. След това се прибрал в болницата и се похвалил на друг пациент, свидетел по делото, с ограбеното.

На следващия ден Атанасов заложил срещу 700 лева 20-грамовия златен накит, въпреки че според назначената по делото икономическа експертиза той се оценява на 1267 лева.

В момента Сергей Атанасов се намира в ловешкия затвор, където изтърпява друга присъда. Той е осъждан многократно за престъпления против собствеността, за които е получавал ефективни наказания лишаване от свобода. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама