Нова дилема пред феновете на ЦСКА – Васил Божков отново поиска клуба

15:35, 27 ное 15 / Спорт 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна дилема предстои пред феновете на ЦСКА. Бизнесменът Васил Божков обяви официално, че е готов да вземе клуба и да го оздрави. Той направи това чрез писмо до медиите от управляваното от него дружество „Нове холдинг“.

Припомняме, че ЦСКА бяха изхвърлени от „А“ група в аматьорската „В“ група заради огромните задължения, които има към държавата и бивши служители на клуба. Още през лятото Божков обяви, че иска да вземе „червените“ и феновете на тима приеха с възторг новината. След това стана ясно, че идеята на бизнесмена е да фалира старото дружество и да направи ново, без задължения. При това положение ЦСКА трябваше да започне да играе в „А“ окръжна група и щеше да е загубил идентичността си и славната си история.

Последва обрат в събитията, след като собственикът на „Литекс Комерс“ Гриша Ганчев обяви, че ще възроди клуба чрез оздравителен план. „Червените“ привърженици бързо промениха мнението си и решиха да застанат зад новия благодетел, който впоследствие започна да налива пари в тима. След като станаха ясни задълженията на ЦСКА, които са над 56 млн. лв., Ганчев реши да слее отбора, на който беше собственик от над 15 години – Литекс, със столичния гранд. От тогава има търкания между феновете и бизнесмена, тъй като при този вариант ЦСКА отново ще загуби историята си.

Сега предстои нова дилема за „червените“ фенове - дали за по-малко от половин година да променят на три пъти мнението си за това кой да управлява любимия им клуб.

В разпространената позиция на Васил Божков се отправят сериозни критики към настоящото ръководство на ЦСКА. Според бизнесмена не е направено нищо до момента, за да бъде оздравен отборът.

София Topnovini.bg публикува позицията на Васил Божков без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици и медии, Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, ви информираме за следното: През последните 6 месеца катастрофалното състояние на най-титулувания български футболен клуб ескалира до абсолютен хаос, предизвикан от липсата на реални действия за спасяването му. Очакванията на милионите привърженици за възстановяване на любимия им отбор срещат единствено пожелателни и евентуални обещания. Стратегията за възраждане на ЦСКА до момента се изчерпва с хипотетични предложения и законово невъзможни комбинации. 

Г-н Васил Божков нееднократно е показвал и, най-важното, доказвал отношението си към ЦСКА и неговите привърженици. По време на неговото управление ЦСКА побеждаваше действащи европейски шампиони и беше най-стабилният във финансово отношение футболен клуб в България. След като през изминалата половин година не бяха извършени никакви действия за спасяване на „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД, което бе и основният ангажимент, поет от сегашните ръководители, г-н Божков официално заявява желанието си да го оздрави. 

На първо време това изисква пълен и внимателен анализ на финансовото състояние и реалните задължения на дружеството. След изясняване на действителните параметри на ситуацията ще бъдат ясни и възможните решения за излизане от нея, ако такива все още съществуват. Въз основа на тях ще бъде разработен конкретен бизнес план и осигурено финансиране за устойчиво развитие през следващите пет години, с което ЦСКА да се върне на заслуженото си място, а именно в елита на българския и европейския футбол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама