Определят парите за разделянето на обектите по ИСПА 2 в Шумен до седмица

16:07, 27 ное 15 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на следващата седмица ще бъдат определени сумите за разделяне на проекта “Подобряване на водния цикъл на Шумен-2” на две фази. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

 Така ще се финансират строителните работи, изпълнени до 30 октомври тази година и за строителните дейности, които трябва да бъдат извършени през следващия програмен период. „След това очакваме да подпишем и договор за довършване на проекта. Рехабилитацията ВиК мрежата има подписан акт15 и строителните работи са разплатени на 100 процента“, каза заместник-кметът Боян Тодоров след срещата, която се проведе днес в София. На нея присъстваха още ръководителя на проекта Дарина Маринова, координатора на проекта Иван Йонков, управителя на ВиК инж. Светлозар Дамянов и експерти от управляващото звено в Министерството на околната среда и водите.

На срещата експертите от Шумен са договорили префазиране на обектите по втория етап на модернизирането и обновяването на водния цикъл. Става дума за помпената станция за отпадъчни води в кв. “Дивдядово” с напорен колектор в Шумен и за изграждане на биологичното стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция за отпадъчни води в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама