Путин и Ердоган вероятно ще се срещнат в Париж

16:45, 27 ное 15 / Свят 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Турция Реджеп Таййп Ердоган е поискал среща с руския си колега Владимир Путин по време на конференцията за климата в Париж, на 30 ноември, предаде Ройтерс, като цитира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Предложение от турска страна за среща на равнище държавни ръководители бе предадено на президента", каза Песков, добавяйки, "това е всичко, което мога да кажа", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Песков обаче не уточни какво е мнението на Путин по този въпрос. Потвърди обаче, че Ердоган е опитал да се свърже с руския си колега по телефон, но безуспешно. Това е станало 7-8 часа след като турски изтребител свали руския военен самолет.

Междувременно стана ясно, Русия спира да нанася удари в Сирия край турската граница. Анкара пък спира полетите на свои бойни самолети над арабската република. 

Тази договорка е постигната между Русия и Турция на 25 ноември след дипломатически преговори, пише електронното издание на в. "Хюриет", като цитира неназован източник от външното министерство в Анкара. Двете страни са решени да останат предпазливи до успокояване на обстановката и отваряне на каналите за диалог помежду им, пише още вестникът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама