Кметът на община Омуртаг остана с 1 900 лева заплата

17:03, 27 ное 15 25 1543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заплатите на кмета на община Омуртаг, заместник-кметовете и кметовете на населени места и кметските наместници бяха гласувани на второто редовно заседанието на местния парламент. Няма увеличение на възнаграждението на градоначалника на Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов. Той ще получава, колкото своя предшественик 1 900 лв., зам.-кметовете по 1 500 лв. Заплатите на селските кметове, са според броя на жителите и варират от 485 лв. до 980 лв.

Размерът на възнаграждението на председателя на Общинския съвет д-р Метин Исмаил е 70 на сто от възнаграждението на кмета на общината, а на заместник-председателите 50 на сто. Общинските съветници ще получават месечно възнаграждение в размер на 35 на сто от средната брутна работна заплата на Общинска администрация за съответния месец. Според досега действащия Правилник, председателят получаваше 80 на сто, а заместниците му 60 на сто от възнаграждението на кмета на общината. Общинските съветници пък, получаваха  70 на сто от средната брутна работна заплата на общинска администрация за съответния месец.

Съветниците няма да получават възнаграждение, ако не се провеждат заседания за съответния месец, а при отсъствие по неуважителни причини ще се получават 50 % по-малко.

По време на сесията, за делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините, бяха избрани инж. Ешреф Ешрефов и д-р Метин Исмаил. Съветникът Халил Осман Халил, бе избран и за представител на Общинския съвет в Областния съвет за развитие на Област Търговище. 

По първа точка от дневния ред, беше приет Правилник за организацията и дейността на Общински съвет - Омуртаг, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015 – 2019 г. Проектът за Правилника, бе одобрен с две допълнения към него – Общинският съвет да провежда редовни заседания всеки последен петък от месеца от 14 часа и сесиите да се записват на електронен носител.

Според новия Правилник към местният парламент се сформираха осем постоянни комисии, като всяка се състои от петима представители.

Одобрени бяха и Годишната програма за развитие на читалищната дейност за 2016 г., пазарни оценки за продажба на общински поземлени имоти и предложението относно насажденията за сеч от Общински горски територии за 2016 година.

Съветниците се запознаха  и с две предложения за кандидатстване на Община Омуртаг, в качеството си на партньор с проектни предложения по две открити процедури на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 - 2020 г.

Заседанието на местния парламент започна с полагане на клетва от Сали Мустафов Исмаилов, общински съветник от листата на ДПС, заемащ мястото на отказалият се от съветническата си позиция Неждет Шабан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама