Йоско остава в ареста, твърди, че е отровен

17:19, 27 ное 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” за 29-годишния Теодор Борисов-Йоско.

Младият мъж бе задържан във вторник след като нападна жена, вилня из центъра на града и след преследване с полицаи, където рани един униформен, скочи в коритото на река „Поройна”. Там бе заловен от полицаите и с помощта на екип на пожарната бе изваден.

Прокурор Димитър Димов акцентира, че обвиняемият се опитал да отнеме чантата на Петранка Иванова около пл. „Оборище”. Жената обаче се съпротивлявала, той я ударил и побягнал. Когато полицаите, отзовали се на сигнала за нападението започнали преследване Теодор хвърлил камък по единия от тях – Теодор Димитров, и го уцелил в главата. Преследването продължило и малко след Икономическата гимназия в Шумен на кръстовището на бул. „Симеон Велики” Теодор скочил в реката. Преследващите го полицаи го последвали и след съпротива от негова страна го задържали.

Прокуратурата оповести, че срещу Теодор Борисов има повдигнати две обвинения – за опит за грабеж и за лека телесна повреда на орган на полицията.

От пледоарията на прокурор Димов стана ясно, че обвиняемият Теодор Борисов има над 20 присъди, като и друг път е нападал полицай.

Тази съпротива може би е негова запазена марка, каза Димов.

Според обвинителя предвид това има реална опасност Теодор да се укрие или да извърши друго престъпление, затова поиска постоянното му задържане в ареста. Той отбеляза, че при задържането му Теодор Борисов е отправял заплахи към униформените.

Служебният защитник на обвиняемия Петър Петров заяви, че ще е трудно да убеди съда да постанови по-лека мярка.

Той обяви, че според неговия подзащитен – Теодор, той нямал намерение да обира жената, а само е поискал да види чантата й заради някаква емблема, тя го нагрубила и затова той я ударил. Преследването с полицаи и удара с камък пък обвиняемият не си спомнял.

Петров изтъкна, че Теодор живее с майка си в Шумен и ходи на работа и каза, че мярката „домашен арест” също би била подходяща.

Самият Теодор Борисов също говори пред съда. Той заяви, че не е удрял полицая, бил само хвърлил камък, но той паднал зад униформения. Жената пък го обидила и затова й посегнал.

Според него причината за поведението му била в две хапчета, които му били дадени за главоболие. Той ги поискал преди дни от познат, защото не се чувствал добре. След като ги изпил бил на легло няколко дни, след което станал и тогава се случил този инцидент.

„Това не бях аз. Това момче ме отрови. Възмущавам се от себе си”, каза Теодор през сълзи и заяви, че никога не би сторил подобно нещо в трезво състояние. Той поиска и химическа експертиза, която да докаже думите му.

След като изслуша страните, съдия Мариана Георгиева постанови постоянна мярка „задържане под стража” за Теодор Борисов с мотив, че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама