Кирил Рашков ще бъде съден за хулиганство спрямо пловдивски журналисти

17:20, 27 ное 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Рашков, на 73 г., за хулиганство при опасен рецидив.

Кирил Рашков отива на съд за това, че на 17 юни 2014 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналисти от Пловдив, кореспонденти на централни вестници, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

В този ден двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. "Св. Гора" в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите.

Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце. Действията са били възприети от множество лица на оживената улица в центъра на Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

По делото са разпитани деветима свидетели, направени са очни ставки, експертизи и др. Според обвинителния акт Кирил Рашков е в състояние да разбира свойството и значението на извършените от него действия и да ръководи постъпките си.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първото съдебно заседание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама