Татяна Дончева: Сагата с двете каки е продължение на филма #КОЙ

18:00, 27 ное 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сагата с двете каки трябва да се чете като продължение на филма #КОЙ. Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева обобщи скандала "Яневагейт" пред бТВ. С тези думи тя отхвърли тезата на председателя на ДПС Лютви Местан от по-рано днес, че скандалът е насочен срещу премиера Бойко Борисов. 

Дончева припомни, че Владимира Янева е избрана начело на Софийския градски съд благодарение на протекцията на ГЕРБ и лично на Цветан Цветанов. Тя изброи известните от изтеклите записи факти, като акцентира, че поръчките са идвали от кабинетите на министър-председателя и на Делян Пеевски. 

Според нея действията на Бойко Борисов по скандала с "опраскването на двете каки" показват опит те да се хвърлят на кучетата, за де не се стигне до него персонално. "Те обаче не са прости женички и са се борили години да заемат това положение", каза още Дончева. 

Увери, че по скандала знае и други факти за обвързаността на Борисов със СГС и даването на поръчки, които обаче нямало да съобщи, но те щели да излязат наяве. 

"Половината ВСС са вътре в кюпа с поръчките", обобщи Дончева и допълни, че ДПС още от 2003 г. имат коран как да слагат свои хора по всички етажи на съдебната власт. 

Дончева разказа и схемата със назначаването на ключови фигури в съдебната система, които след това да бъдат дирижирани. Тя обясни, че на честните съдии прокурори, каквито има много в системата, не се дава никаква възможност за кариерно развитие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама