Блокада: Село Трънчовица се дигна на протест против разбитите пътища и скъпите винетки

18:44, 27 ное 15 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес жители на с.Трънчовица и околните села затвориха в 10.00ч. републиканския път преминаващ през селото, за да изразят своя протест за изключително лошото му състояние.

Кметът на Община Левски Любка Александрова, подкрепи категорично протеста на хората, които сериозно обезпокоени за живота и здравето на децата си, които пътуват към училищата в региона. На път за среща с регионалното сдружение на петте общини изпълняващи проект ”Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Левски /Никопол/”, проект от регионално и национално значение при изпълнението на който ще се транспортират отпадъци, г-жа Александрова каза, че при сегашното състояние на пътя няма да е възможно извършването на качествена услуга.

Републикански път ІІІ-304, І-3, от разклон Плевен- Русе до Бацова махала , е около 13 км и за основния му ремонт ще са нужни около 5 мил. лв. по вече готовия от 2012 г. проект, стана известно на протеста.

Да подкрепят справедливите искания за основен ремонт на пътя, на протеста днес бяха и кмета на с.Изгрев Николай Русанов с хора от селото, кмета на съседното село Бацова махала - Асен Костов с хора от селото. В обръщението си към хората председателят на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов разказа за неволите и безрезултатните до момента преписки с АПИ и ОПУ – Плевен. Посочи и факта ,че цената на винетките се увеличава, а състоянието на пътя от републиканската пътна мрежа е окаяно и продължава да се влошава.

Прочетена и подписана беше и декларация с категорични искания за незабавни, адекватни действия от органите имащи отношение по проблема . Декларацията ще бъде внесена в Народното събрани от депутата Васил Антонов, АПИ , ОПУ – Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, национални и местни медии.

Протестиращите дават едномесечен срок за осигуряване на средства за основен ремонт на пътя и ОПУ-Плевен да предостави информация в Община Левски за мерките и действията за решаване на проблема. В противен случай протестът ще бъде ежеседмичен до постигане на желания резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама