Шофьори, причинили смърт на пътя, са предадени на съд в Пловдив

19:33, 27 ное 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко обвинителни акта за пътни произшествия с причинена смърт е внесла в съда Окръжна прокуратура-Пловдив.

23-годишният Атанас Георгиев е предаден на съд за това, че на 28 април 2015 г. в Стамболийски, обл. Пловдив, управлявайки "Ауди А4", е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице–Яница Ф. и Виолета Ф. от Пловдив, и на Ивайло П. от Стамболийски, като деянието е особено тежко.

На 28 април към 22 часа обвиняемият Атанас Георгиев и приятелят му Ивайло отишли от Стамболийски до Пловдив, за да вземат сестрите Яница и Виолета. След това четиримата се върнали в Стамболийски. Колата карал Атанас. Ивайло  бил на предната седалка, а на задната седели двете сестри

На бул. "Тракия" обвиняемият е предприел неправилно изпреварване на автомобил "Хюндай". Последвал удар, аудито напуснало платното за движение, ударило се в три контейнера за боклук и в крайпътно дърво.

Вследствие на ударите пътниците Ивайло, Яница и Виолета получили тежки травми и починали за минути. Според заключението на автотехническата експертиза водачът се е движел със 107 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

Обвинителен акт е внесен и срещу Христо Атанасов, на 59 г. от Съединение, за това, че на 24 януари т. г. в Съединение при управление на лек автомобил "Рено 19 Шамад" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Велика М., починала на 27 януари, като Христо е избягал от местопроизшествието.

Окръжна прокуратура-Пловдив, внесе обвинителни актове и срещу Николай Димитров, на 25 г., от Пловдив, за това, че на 9 декември 2014 г. на кръстовище на бул. "Христо Ботев" и ул. "Хан Аспарух" при управление на товарен автомобил "Рено Канго" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Стефанка П., на 82 г., починала на 10 декември.

Предстои Окръжен съд-Пловдив, да насрочи съдебни заседания по делата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама