Автошествие срещу новите цени на винетките тръгва в Бургас

08:46, 28 ное 15 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автомобилно шествие срещу увеличението на цените на винетките ще се проведе днес от 13,00 часа в Бургас. Сборният пункт е паркингът на магазин „Метро“. Оттам колоната коли на недоволстващите ще премине по пътя за квартал Ветрен по магистрала „Тракия“.

Гневът на шофьорите бе инспириран от решението на правителството по-рано този месец, според което таксата за автомобил за годишния стикер ще се увеличи от 67 лв. на 97 лв., на месечния – от 25 лв. на 30 лв., а на дневния – от 10 на 15 лв. Така при годишната винетка новата цена идва с 30 лева повече от досегашната. Според протестиращите пътищата у нас не отговарят като качество на повишената цена на винетката.

Днешният ще е втори протест, откакто бе взето решението за увеличаването на цените на винетките. Първият беше на 17 ноември, когато десетки автомобили с надути клаксони блокира движението на пътя Бургас – Варна в района на Слънчев бряг.

По информация на фейсбук групата „Национален Протест срещу безобразията в България” в днешния национален протест ще се включат 33 града и едно село. „Лъвът утре ще скочи! Повече няма да търпи!“ – написаха организаторите в петък.

В друг пост ден по-рано администраторите на фейсбук групата се обръщат към регионалните директори на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), заявявайки, че „не само че ще блокираме каквото си поискаме по пътищата на България, но ако продължавате да се правите на важни, ще дойдем и пред офисите ви“.

От текста се разбира, че повод за гнева им са отправени заплахи протестиращите да бъдат глобявани.

„Колите на Национален Протест ще се развалят на вашите пътища по ваша вина. После доказвайте в съда дали не сме спрели там, защото дупките по пътя не са причинили вреда и повреда на нашите автомобили. Лапачи, това, че можете да пишете глоби, не означава, че те няма да бъдат лишени от смисъл в съда! На 28.11. блокираме каквото и когато си поискаме, като не ви харесва, подавайте Оставка - изроди!“, пишат разлютените недоволстващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама