Откриха първата мултифункционалната спортна площадка в Горна Оряховица

08:54, 28 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата мултифункционална спортна площадка в Горна Оряховица бе официално открита от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и Христо Николов, представител на изпълнителя на обекта, съобщиха от кметската администрация.

На официалното откриване на новото спортно съоръжение присъстваха ръководството на Общината, общински съветници, представители на администрацията, служителите на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, треньори, спортисти и любители на спорта.

„Щастлив съм, че нашата инициативата да има повече спортни съоръжения, се реализира. Така деца ни ще могат да спортуват и да се забавляват повече. И през настоящия мандат ще продължим да следваме политика ориентирана към младите хора, развитието на спорта, превенция и здравословен начин на живот”, каза при откриване на мултифункционалната площадка инж. Добромир Добрев.

Съоръжението е разположено на площ от 700 кв.м. и се намира в един от най-големите квартали на града – „Пролет”. На първия етап от реализиране на проекта беше изградено комбинирано игрище за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол.

Площадката на игрището е с акрилно покритие и е направено отводняване. Около игрището е изградена ограда с височина 6 м. Спортното съоръжение може да се ползва и в тъмната част на денонощието, като за тази цел са монтирани прожектори на височина 8 метра.

Площадката е оборудвана със спортни съоръжения за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол. Върху игрището е направена и съответната маркировка за различните видове спорт. Средствата за първия етап от изграждане на мултифункционалното игрище са в размер на 240 000 лв. с ДДС.

Финансирането на спортното съоръжение е по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. На втория етап на проекта се изградиха игрище за тенис на корт и нова сграда – съблекални за нуждите на спортуващите. Стойността е в размер на 290 000 лв. с ДДС.

Изпълнител на обекта е Консорциум „ИНФРА България” - Пловдив. Строителният надзор е осъществен от Агенция „Стройконтрол –ВТ” ООД – Велико Търново, а инвеститорски контрол е упражнен от Община Горна Оряховица. За ползване на спортните игрища е изготвен график от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, което стопанисва спортното съоръжение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама