Поповска гимназия се нареди сред най-престижните земеделски училища в Европа

08:38, 28 ное 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалната гимназия по селско стопанство "Никола Пушкаров" в град Попово е избрана сред 5-те най-добри земеделски училища в Европа, които заедно да реализират международен проект в сферата на професионалното образование.

Проектът се нарича Quake и обединява учебни заведения от България, Франция, Белгия, Испания и Ирландия. Те заедно ще създадат единна система за валидиране на знанията, уменията и компетенциите по професионална подготовка, придобити в неформална среда за учене. 

Първата среща между делегациите беше във френския град Орлеан, където представител на поповската гимназия бе Недялка Цонева - помощник-директор. Нейната задача бе да представи гимназията, професиите, по които се обучават учениците, формите на обучение, продължителността на обучение и какви документи получават учениците след успешно завършване на 12-ти клас и в края на обучението да намери партньори за бъдещо сътрудничество. 

В края на обучението се очертаха бъдещите партньорства. Към поповската гимназия интерес проявиха училища от Белгия, Франция и Испания и през следващите години те ще търсят контакт с нас за двустранни партньорства. 

Предстои следваща конференция за изграждане на платформата в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама