Пловдивският университет приема национален форум за рефлексия и обучение

10:22, 28 ное 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа национална научна конференция на тема "Рефлексия и обучение - стратегии, технологии, прогнози" се провежда в Пловдивския университет днес и утре - 28 и 29 ноември. Основен организатор на събитието е катедра "Ботаника и Методика на обучението по биология" към Биологическия факултет на висшето училище, разказа председателят на организационния комитет доц. д-р Теодора Коларова.

Целта на форума е да се популяризират съвременни психолого-педагогически и методически изследвания в проблемното поле на психическия феномен рефлексия. Освен утвърдени специалисти в тази научно-изследователска област, в срещата са включени млади учени, докторанти и студенти, които ще имат възможност да представят резултати от свои научни разработки – самостоятелни или в съавторство с научните им ръководители. Предвижда се в конференцията да участват и учители, които проявяват интерес към рефлексивната проблематика и се стремят да усъвършенстват своята педагогическа дейност.

Тематичен център на форума ще бъдат въпроси, свързани с теоретични концепции за рефлексията и интерпретацията им в иновационно-педагогически технологични решения, допринасящи за интелигентен растеж и развитие на образованието в средното и висшето училище.

Конференцията се финансира от Поделение научна и приложна дейност при Пловдивския университет. Провежда се в зала "Компас" на Ректората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама