Продукция за 896 млн. лв. е създала мебелната промишленост през 2014 г.

11:04, 28 ное 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продукция на стойност 896 млн. лева са произвели предприятията от бранша на мебелната промишленост през 2014 година. Близо 2000 фирми оперират в тази промишленост и осигуряват заетост за около 20 хил. души. Износът през миналата година също е следвал положителна тенденция, отбелязвайки ръст с 11%.

Данните изнесе заместник-министърът на икономиката Любен Петров по време на Годишната конференция на браншовете "Дървообработване" и "Мебелно производство", провела се в Пловдив.

Петров подчерта още, че създаването на публичен регистър на фирмите от мебелната и дървообработваща промишленост е сред приоритетите на Министерство на икономиката, за което в момента се търси правилната нормативна рамка.

"Целта на публичния регистър е да извади икономиката в сектора на светло и да даде прозрачност и публичност на фирмите", поясни той.

Зам.-министър Петров връчи и наградата "Цялостен принос в развитието на мебелната промишленост в България". Тази година с приза бе отличена старозагорската фирма "Стара Гора" АД, един от най-големите износители на мебели в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама