Протест срещу поскъпването на винетките и в Русе /снимки/

11:54, 28 ное 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест срещу поскъпването на винетките имаше и в Русе. Участниците в него се събраха пред Централните хали в града. Те се обявиха срещу поскъпването с 50% на годишните винетки. Протестът в Русе продължи с автопоход. "Ако 50%-ното увеличение на цената на годишните винетки не кореспондира на 50%-но повишаване на качеството на пътищата в България - ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА МЪЛЧИМ!", се казва в призива на организаторите.

“Тези пътища за каране ли са. Аз карам на ден по 200 километра, това ми е работата, ходя масово по селата. На всеки 5-6 месеца аз правя предница, гуми, джанти, всичко останало. Това ли е 96 лева, къде отиват тези пари. Срамота е. Историята се повтаря както с протестите за горивата. Беше абсолютно същото. Кой протестира- пак ние и какво от това. Ще се борим докрай“, коментира един от участниците в протеста.

В автопохода се предвижда изминаването на маршрут: Халите - бул. Придунавски - Сент Уан - Стефан Стамболов - бул. България - бул. Гоце Делчев - бул. В. Левски - бул. Хр. Ботев - бул. България - Дунав мост.

“Високата цена, която е предложена на винетките, мисля, че е неоправдана в България спрямо доходите на населението, да не говорим за живеещите в северната част на страната, които нямат никакви магистрали. В нормалните държави винетка се плаща при ползването на магистрали, но хората имат възможност да избягат магистралата, ползвайки първокласните пътища от мрежата.

Ние нямаме нито първокласни пътища, нито магистрали т.е. такава цена на винетката е абсолютно необоснована“, коментира един от организаторите на протеста- общинският съветник от групата "Патриотите, ВМРО и Глас народен" Мариета Волф. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама