Санираха два жилищни блока в Казанлък

12:45, 28 ное 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключват дейностите по санирането на двата жилищни блока от град Казанлък, включени в проект “ Енергийно обновяване на българските домове“, съобщиха от Общината.  Проектът се изпълнява в периода 2012 - 2015 г. с бенефициент Дирекция "Жилищна политика" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.  Целта е да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Към проекта заявиха интерес и получиха одобрение две жилищни сгради на територията на град Казанлък - блок № 6 на ул. "Петьо Ганин" и блок 39 в жк "Васил Левски". На двете сгради е извършено обследване за енергийна ефективност, изготвени са технически паспорти и пълни инвестиционни проекти за изпълнение на изведените като задължителни мерки за енергийна ефективност на сградите за достигане минимум на енергиен клас "С".

Изпълнени са мерки за енергийна ефективност - подмяна на дограма, външна топлоизолация на стени и таван.  Извършено е освежаване на общите части в сградите. За осигуряване устойчивост на мерките за енергийна ефективност в сградата на блок № 6 на ул. "Петьо Ганин" е извършен и цялостен ремонт на покрива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама